החברה החרדית מוגדרת כ"חברת לומדים" היינו שרוב הגברים בה לומדים תורה ואינם עובדים לפרנסתם. לאורך שנים גם שיעור התעסוקה של נשים חרדיות היה נמוך באופן יחסי וכך הגיעה החברה לשיעורי עוני גבוהים מאוד ונזקקה לתמיכה מדינתית משמעותית. הגידול המהיר של החברה החרדית, שמשקלה עומד היום על 12% מהאוכלוסיה הוביל בשנים האחרונות למאמץ מדינתי לשילוב חרדים בתעסוקה. בין היתר באמצעות: הקמת מרכזי הכוון ייעודיים, תמיכה בהכשרות מקצועיות ובלימודים אקדמיים, ומתן הטבות למעסיקים ולאזורי תעסוקה לחרדים. לאחרונה, ניכרת מגמה גם להשקיע בקידום תעסוקה איכותית לחרדים בכדי להוציא את העובדים ממעגל העוני ולהגדיל את פריון העבודה במשק. מדובר באתגר לא פשוט, בעיקר בשל העובדה שמרבית הגברים החרדים לא לומדים לימודי ליבה ואינם מתגייסים לצה"ל. עם זאת, בעשור האחרון ניכרת קפיצה בשיעור החרדים העובדים, נשים וגברים כאחד וכיום הוא עומד על 63%, לעומת 85% מהאוכלוסיה היהודית הלא חרדית. המשך המגמה תלוי ברמת התמיכה המדינתית בתוכניות לשילוב חרדים, ומהצד השני ברמת התמיכות שהיא נותנת לאברכים וישיבות.
החברה החרדית מוגדרת כ"חברת לומדים" היינו שרוב הגברים בה לומדים תורה ואינם עובדים לפרנסתם. לאורך שנים גם שיעור התעסוקה של נשים חרדיות היה נמוך באופן יחסי וכך הגיעה החברה לשיעורי עוני גבוהים מאוד ונזקקה לתמיכה מדינתית משמעותית.
הגידול המהיר של החברה החרדית, שמשקלה עומד היום על 12% מהאוכלוסיה הוביל בשנים האחרונות למאמץ מדינתי לשילוב חרדים בתעסוקה. בין היתר באמצעות: הקמת מרכזי הכוון ייעודיים, תמיכה בהכשרות מקצועיות ובלימודים אקדמיים, ומתן הטבות למעסיקים ולאזורי תעסוקה לחרדים. לאחרונה, ניכרת מגמה גם להשקיע בקידום תעסוקה איכותית לחרדים בכדי להוציא את העובדים ממעגל העוני ולהגדיל את פריון העבודה במשק. מדובר באתגר לא פשוט, בעיקר בשל העובדה שמרבית הגברים החרדים לא לומדים לימודי ליבה ואינם מתגייסים לצה"ל.
עם זאת, בעשור האחרון ניכרת קפיצה בשיעור החרדים העובדים, נשים וגברים כאחד וכיום הוא עומד על 63%, לעומת 85% מהאוכלוסיה היהודית הלא חרדית. המשך המגמה תלוי ברמת התמיכה המדינתית בתוכניות לשילוב חרדים, ומהצד השני ברמת התמיכות שהיא נותנת לאברכים וישיבות.